27 Aralık 2013 Cuma

                             BİR DOĞUM VE MISIR


           Mısır, hiç şüphesiz çağlar boyunca dünya medeniyetleri için önemli bir konumda yer almıştır. Medeniyet ve ilim cihetinde dünyanın en köklü memleketidir. İslâma dahilinden itibaren ise en önemli İslâm diyarlarından biri olmuştur...
         Yeryüzünde fen ilimlerinin, din ve siyaset ilimlerinin doruk noktaya ulaştığı bir yerdir Mısır.  Tarih boyunca Firavunî yönetimlere baş kaldıran ve bu özelliği ile insanlığa örnek teşkil eden, yol gösteren bir yıldızdır. Bugün yeniden dirilişine şahitlik ettiğimiz Osmanlı ruhunun, aziz bir civanmert oğludur. Kardeşliğimiz asırlar öncesine dayanır bu güzide şehrin halkıyla ve Allahın izniyle (her ne kadar istemeyenlerde olsa) ebede kadar devam edecektir. 
       Geride bıraktığımız yüzyıl boyunca, İslâmın hakim olduğu  heryeri bölmek ve parçalamak amacıyla çalışan kanlı eller maalesef bu güzide ülkeyi bizden uzaklaştırdı. Ne hazindir ki, aramızdan "Mısır'dan bize ne" diyen insanlar bile çıktı. Bir zamanlar piyonlarının yönettiği topraklarda, devrimci İslâm gençlerinin çabaları, halkın ve Hakkın desteği ile Mü'min bir lider çıkmasını hazmedemeyen batı, hile ve desiseler ile yeni senaryolar uygulamaya başladı. Gittiği heryere zulüm ve yıkım götüren ve bunun adına demokrasi diyen batı, bu kez gerçek demokrasiyi hazmededi.
      Askeri bir darbe sonucu, halk tarafından seçilmiş birisi iktidardan alındı ve yönetim askeri vesayet altına girdi. Böylece batı ülkeleri birkez daha Mü'minlerin ilerlemesinin önüne set çekmiş oldu. Fakat bu set bizi durduramadı, Müslümanlar Adeviyye meydanından haykırdıkça, dünyanın dörtbir yanından yankılandı sesleri. Bu dönem bir kez daha gösterdiki Müslümanlar birlik oldukça diri oluyor, diri oldukça ölü ruhları diriltiyorlar. 
       Şimdi Mısır belki çalkantılı bir dönem geçiriyor ama bizce bu bir doğum sancısından başka birşey değildir. Hem öyle bir doğum sancısı ki tün dünya müslümanlarının birleşeceği kutsal bir günün doğumu.Kardeşlik ruhumuzun doğum günü kutlu olsun...
                                                                                                  Cüneyt Çolak