8 Ocak 2013 Salı

                                        İKRA

                      İslâm dini diğer dinlerden daha yeni ve ileride iken, Müslümanların çağdışı, gerici diye adlandırılması sebebi sizce nedir?
Bir din düşünün; ilk emri "oku" olan, "hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" diyen, "ilim Çin'de bile olsa gidip onu alınız" diyen bir Peygamberin dini...
Hal böyleyken teknolojinin zirvede olduğu, ilericiliğin ve medeniyetin teknoloji ile ölçüldüğü günümüzde neden Müslümanlar geride kalmış, teknolojide neden hep gayrimüslimlere muhtaç olmuştur acaba?  yukarıdaki kriterlere göre dünyanın en gelişmiş devletleri Müslüman devletler olmalı iken maalesef bugün böyle değildir. Acaba bunun sebebi Müslümanların İslam'dan kopmaları, emir ve yasakları hafife almaları, tembelliğe ve hazır tüketime alıştırılmış olması olabilir mi?

Kurtuluş ve yükselme reçetemiz, biricik kitabımız   Kur'an'dadır. O ipe sımsıkı sarılıp ilmi, bilgiyi ve teknolojiyi (kendimizi bunlara esir etmeden) İslam'a kazandırmak, bir Mü'min olarak üzerimize vazife olmalıdır. Kâinat kitabını, insan kitabını Allah'ın kitabının ışığında okumak ve kavramak ta yine bir Mü'min için en önemli vazifedir.
Çare tek, ama biraz ter isteyen, meşakkatli bir çare. Henüz her şey bitmedi, Mü'minleri bekleyen nice buluşlar oturduğumuz minderin altında...
Şimdi kalkma zamanı


Cüneyt Çolak